Joustoluotolla talo kuntoon

Kevään tulo paljastaa jälleen monelle omakotitalo- ja rivitaloasukkaalle ja omistajalle talven tuhot. Piha voi olla tuhoutunut talven myrskyissä ja itse talokin on voinut saada vaurioitu lumesta ja tuiskusta. Tai yksinkertaisesti oma koti on tullut siihen ikään, että on aika tehdä jotain.

Useimmalla perheellä on omalla tilillä sen verran rahaa, että päivittäinen elämä on mahdollista ja normaalisti päästään silloin tällöin lomallekin, mutta kun tulee tarve kodin isommalle remontille, on tilanne hieman haastavampi, mikä silloin ratkaisuksi?

Luotolla uusi katto taloon

Talon kattoremontti on jokaiselle talolle tarpeen jossain vaiheessa, jotkut talot kestävät kauemmin kuin toiset, mutta karu tosiasi on, että talon katto, on se, joka kestää ja turvaa muuta taloa. Kattoremontin kustannusarvio voi olla parista tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin, mutta vastavuoroisesti korjattu ja remontoitu katto myös kestää taas tuulta ja tuisketta seuraavat vuosikymmenet.

Muutamaksi vuodeksi jaettu yksityislaina voisi olla ratkaisu kattoremontin maksuun tai jos kattoremontin todellinen rahantarve onkin pienempi, voisi joustoluottotili olla parempi vaihtoehto. Varsinkin jos samalla kun katto remontoidaan, huomataan, että seuraavaksi pitäisi korjata ja vaihtaa ikkunat.

Vanhoissa taloissa voi remontin tarve nousta sinne useampaan kymmeneen tuhanteen euroon, eikä sellaisia rahoja tavallisella perheellä ole tileillä, joten vaihtoehdoiksi tulevat pankkilainat tai yksityislainat. 

Käyttämällä erilaisia luotonvälittäjien listaus- ja tarjouspalveluita, löydät omaan remonttiisi sopivan lainatarjouksen nopeasti ja yksityisiltä rahoittajilta haettava luotto on omalla tililläsi tai luottotililläsi samana päivänä ja pääset aloittamaan remonttisi ajallaan.

Joustoluotto vai yksityislaina

Rakennusfirma antaa aina arvion kustannuksista ja parhaat arviot myös osuvat hyvin kohdalleen, mutta mitä isompi remontti, sitä suurempi voi olla kustannusten todellisen määrän ja arvion välinen ero – jompaankumpaan suuntaan, ja parempi olisi ottaa vain sen verran lainaa, kun oikeasti tarvitsee. Jokainen laina pitää kuitenkin maksaa takaisinkin.

Jos oma talous ei kestä remonttikuluja itse suoraan maksettavaksi, niin ehkä joustoluotto on sittenkin se keino maksaa remonttikulut, varsinkin jos remonttifirma laskuttaa sitä mukaan, kun remontti etenee. Jos taasen remonttifirma antaa tarkan hintatarjouksen ja sovitaan, koska lasku maksetaan, niin sellaiseen taas kätevämpi on selkeä yksityislaina.

Talon arvo nousee samalla

Taloremontti yleensä myös nostaa talonarvoa. Laittamalla remonttiin kymmenen tai kaksikymmentä tuhatta euroa, voi pelastaa talon ja sitä kautta olla arvoltaan suurempi kuin mitä lainasumma, ja todellisuudessa lopputulos on lainahakijalle positiivinen ja vaikkei remontilla suoranaisesti pelastettaisi taloa, on remontin vaikutus aina onnistuessaan positiivinen talon arvoon, joten jokainen remontti on maksunsa ja vaivansa arvoinen, kun kyseessä on vanhempi talo.

Jos olet myymässä vanhaa taloa, kannattaa kysellä paikallisilta kiinteistönvälittäjiltä hinta arviota ennen remonttia, ja mikä hinta-arvio olisi, jos taloon tehtäisiin suurempi remontti. Tosiasia kuitenkin on, että uusi talonomistaja useimmiten haluaa muuttaa taloon, mitä ei tarvitse remontoida ja siksi maksaa myös siitä täydestä muuttovalmiudesta. Jos taas talo taas vaatii remonttia, on se myyntineuvotteluissa yleensä hintaa laskeva tekijä. Jos myyt taloa esimerkiksi 300 000 euron hintaan, ja teet siihen kunnostusremontin, vaikka kymmenellä tuhannella eurolla, se ei välttämättä nosta talosi arvoa, mutta se mahdollistaa talostasi saatavan hinnan olevan lähempänä sitä haluamaasi, sillä kunnostamattomasta talosta voisi hinta painua jopa alle 250 000 euron hintatason – talon remontointi ja kunnostaminen siis kannattaa aina, vaikka vain pintaremonteissa.

Mieti siis tarkkaan, koska ja millaisen remontin kotiisi teet ja katatko lisääntyneen rahoitustarpeen yhdellä yksityislainalla vai joustolimiittitilillä.


Leave a Comment