Joustoluotto

Joustoluotto – joustavaa lainaa ilman vakuuksia

Joustoluotosta on kyse juuri siitä, mitä sen nimikin kertoo – luotollisesta tilistä, jonka laina eli luottomäärä vaihtelee sovittujen rajojen sisällä. Se on joustavampi luottomuoto kuin selkeä pikavippi tai kertalaina, joka on aina tietyn summan kokoinen ja maksettava pois tietyssä ajassa.

Luotollisella tilillä ei välttämättä ole päättymispäivää lainkaan, mutta pitää ymmärtää, että luotollisesta tilistä saattaa olla kuluja, vaikka luottoa ei olisi käytetty lainkaan tai käytetty luottolimiitti olisi maksettu takaisin nollille.

Joustoluoton hakeminen on nopeata

Joustoluoton hakeminen on yhtä nopeata kuin yksityislaina tai pikavippi. Kerrot vain kuka olet, mihin tarvitset rahoitusta, kuinka suuri on tarpeesi ja miten olet ajatellut maksaa sitä takaisin. Hakemus kestää parista minuutista muutamaan minuuttiin ja saat lainatarjouksen useimmiten jo minuuteissa, pankit eivät tähän samaan pysty.

Hyvä ratkaisu vaihteleviin tilanteisiin

Joustoluotto on hyvä ratkaisu esimerkiksi tilanteeseen, missä henkilöllä on tuloja, mutta ne ovat kausi- tai tapahtumakohtaisia. Joustoluotto antaa tällaiseen tilanteeseen tarvittavan, joustavan turvan. Se on hyvä ratkaisu myös silloin, kun hakija ei ole aivan varma paljon hän tarvitsee lainaa.

Yleisesti joustoluotto asiakkaalle avataan joustolimiittitili, jonka nostovara on tuhannesta eurosta ylöspäin. Joustoluottotili on useimmiten asiakkaan käytettävissä seuraavana päivänä tai jopa välittömästi ja tili on käytettävissä jokaisena päivänä viikossa 24 tuntia päivässä.

Talousblogimme kertoo myös erilaisista tilanteista, joihin voit hakea joustoluottoa, ja minkälaiseen tilanteeseen joustoluotto on juuri oikea ja sopiva vaihtoehto.

Joustoluottoon liittyvät kulut

Yleisesti katsoen joustoluoton korot ja kulut ovat pienemmät kuin pikavipeissä ja kertalainoissa. Kuluja syntyy, kun tiliä käytetään ja korko maksetaan luoton käytön mukaisesti. Korkojen lisäksi tiliin liittyy myös jonkinlainen kuukausittainen tilinhoitomaksu, mikä on nykyään jo monessa tavallisessa pankkitilissäkin.

Myös tilinavauksen yhteydessä joustoluottoon kohdistuu pieni nostokulu, joka on yleensä pari prosenttia tai prosentin osia nostetusta summasta tai joissain palveluissa ja luotonantajilla on joustoluottojen yhteydessä kiinteä avausmaksu.

Kun joustoluottotili on avattu, voit käyttää sitä välittömästi ja siirtää varoja omalle tilillesi. Joustoluoton luotonantajista osa tarjoaa myös mahdollisuuden nostaa nostokulutonta lainaa, ja näissä tapauksissa yleensä se ensimmäinen nosto on ilmainen.

Joustoluotto toimii, kun tarvitset rahoitusta useammin

Joustoluottotilisi on sinulla käytettävissä aina, joten se mahdollistaa lainan käytön limiitin rajoissa, aina rahoitusta tarvittaessa. Joustoluottotililtä rahoja siirrettäessä rahat ovat nykyään useimmiten omalla tilillä minuutissa, riippuen hieman omasta pankistasi ja sen käytännöistä.

Joustoluotto on hyvä vaihtoehto lainanhakijalle, jonka tulot ovat epäsäännöllisiä mutta kuitenkin tuloja on säännöllisesti – tarkoittaen tilanteita, missä voi mennä välillä useampi viikko, että rahaa ei tule ja sitten palkkaa tuleekin kerralla enemmän. Tällaisia työpaikkoja ja työtehtäviä on nykyään entistä enemmän.

Voit maksaa joustoluottosi pois kerralla

Joustoluottoasiakas näkee tilin limiitin koko ajan, ja mikäli asiakkaalla on omalla tilillään rahaa, voi hän maksaa joustoluottotilin nollille, vaikka yhdellä maksulla. Normaalitilanteissa joustoluottoa maksetaan kuukausittain joko tasaisella kuukausierällä tai prosenttimääräisellä summalla, joka voi olla laskettu käytetystä limiitistä tai haetusta alkuperäisestä lainasummasta.

Kuukausimaksu sisältää myös joustoluoton korot ja tilinhoitokulut.

Koska kyseessä on nimenomaan joustoluotto ja vaikka luotto olisi maksettu pois, mutta tili jätetty voimaan, tarkoittaa se, että luotto on aina saatavilla ja rahat uudelleen käytettävissä, jos tarvetta nostolle tulee. Tämä on se joustoluoton paras puoli ja ominaisuus.

Jos sinulla on varaa, on joustoluoton etukäteen poismaksaminen myös tuottava ratkaisu, sillä silloin maksat nopeutetussa aikataulussa, eli vähemmän niitä tilinhoitokuluja, säästät siis riihikuivaa rahaa maksamalla luottotilisi nollille.

Ensimmäinen nosto ilman kuluja

Monet joustoluoton lainanmyöntäjät tarjoavat joustoluoton yhteyteen uuden asiakkaan edun, missä ensimmäiseen luoton nostoon ei liity kuluja. Eri lainanmyöntäjät myös myöntävät eri pituisia korottomia maksuaikoja. Korottomat maksuajat voivat olla useamman kuukauden mittaisia.

Vertaile lainoja ja tee oma päätös

Kun olet päättänyt hakea joustoluottoa, käytä tarpeeksi aikaa vertaillessasi saamiasi joustoluottotarjouksia. Jokainen tarjous on erilainen korkojen, kulujen ja takaisinmaksun suhteen. Valitse saatavilla olevista tarjouksista sinun tilanteeseesi paras vaihtoehto. Joustoluotolle myönnetyt varat ovat omalla tililläsi oman päätöksesi ja oman nostosi mukaisesti parhaimmillaan jo samana päivänä, kun luotto on myönnetty.

Onko joustoluotto sinulle oikea vaihtoehto?

Jos et ole kuitenkaan täysin varma, onko juuri joustoluotto se sinun vaihtoehtosi, tutustu sivustomme muiden sivujen kautta erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin. Toiset ovat selviä tapauksia summien ja erien osilta, mutta joustoluotto on nimenomaan joustava, mutta samalla saattaa käydä niin, että yksinkertaisen pikavipin tai yksityislainen otat kerran ja maksat pois, mutta joustoluotto mahdollistaa jatkuvan ja pitkäaikaisen oheisrahoituksen.