Lainaa tarpeeseen


Jokaiselle meistä tulee elämässä vaiheita, kun oma lompakko ei olekaan valmis suoriutumaan. Tällaisiä tilanteita voi olla esimerkiksi auton moottorin hajoaminen, oman kodin katto- tai ikkunaremontti tai vaikkapa vesivahinko keittiössä. Elämä vain on sellainen, että emme voi koskaan tietää mitä tapahtuu. Siksi onkin hyvä tietää, että nykyään on mahdollista saada nopeita lainoja, joka yksittäisesti kuten pikalaina tai pikavippi, mutta myös pidemmälle ajateltuna luottotili eli kulutusluotto. Sillä myönnetään, useammalla meillä on elämämme aikana ollut erilaisia lainoja, joko pankeille tai kavereille. Nämä uudet lainamuodot ovat näiden pankkien ja kavereiden välistä, eli yksityisiä lainoittajia, jotka eivät ole varsinaisesti kavereita mutta ei pankkejakaan.

Lainaa verkosta – ei konttorilta

Kaikki uudet lainat ovat haettavissa verkossa ja yhä useampi lainanantaja takaa lainan siirtymisen tilillesi saman päivänä ja hakemuksia käsitellään jopa tavalliseksi pitämiemme aukioloaikojen ulkopuolella ja lainasopimus hyväksytään sähköisellä tunnistautumisella – ei tarvitse varata pankkiaikoja, etsiä parkkipaikkaa ja ottaa vapaata töistä – kaikki tapahtuu online, vaikka omalta kotisohvalta.

Lainoilla on monta käyttötarkoitusta

Usein lainan tehtävä on tasapainoittaa taloutta, silloin kuin talouden tulot ja menot eivät kohtaa toisiaan. Joskus taas lainaa tarvitsee siihen mihin sen nimi sitä vie, eli kulutusluoton mukaisesti kuluttamiseen, elämmehän palveluiden ja tuotteiden aikakautta, missä mikään ei mene eteenpäin jollemme me koko ajan osta ja käytä tuotteita ja palveluita. Kun sitten lainantarve oikeasti tulee, tapahtuu se usein yllättäen ja silloin tulee esiin kysymys, haenko lainaa pankista vai yksityiseltä, vai yritänkö vielä saada sukulaisilta tai kavereilta lainaksi.
Toisaalta jos se rahantarve on haaveisiin perustuva ja sillä kustannetaan, vaikka ulkomaanmatka, on kenties sosiaalisten verkostojen tulevaisuuden kannalta parempi ja terveellisempi vaihtoehto hakea matkarajoitus lainalla kuin kavereilta.
Lainanhakeminen ei maksa mitään kuin hetken aikaa, ja vaikka sen tuloksena saa sähköpostiin lainatarjouksen, ei se tarkoita, että sitä on pakko hyväksyä ja rahoja käyttää – yleensä kylläkin ihmiset tekevät hakemuksen, jotta rahaa saadaan ja saadaan tehtyä joko sen tarpeellisen laskun tai maksun hoitamien tai saadaan täytettyä se unelma, vaikka siitä veneestä tai ulkomaanmatkasta tai omasta pienestä mökistä maalla.

Entä kun ei ole luottotietoja?

Meillä kaikilla voi olla ollut omassa elämässä tilanteita, joissa syystä tai toisesta luottotiedot ovat menneet ja siitä on seurauksena muutaman vuoden erilainen maksukäyttäytyminen. Vielä muutama vuosi sitten luottotietojen menettäminen oli yhtä paha asia kuin yrittäjälle konkurssin teko, onneksi nykyään voit saada yksityislainan ja joustoluoton myös vaikka luottotietosi ovat menneet, eikä näin 2020-luvun kynnyksellä konkurssiin meneminenkään enää tarkoita niin suurta asiaa kuin aiemmin.

Minulla on monta luottoa, mitäs nyt?

Yksi tarve uuden luoton hakemiseen monella on se, että luotonhakijalla voi olla muutamia pieniä osamaksuluottoja. Hakija on voinut tilata television, huonekaluja, maksaa lomamatkan yms. ja kaikki on tehty erillisillä osamaksuluotoilla, josta syntyy melkoinen kasa laskuja joka kuukausi. Yksityisluotto mahdollistaa näiden eri luottojen yhdistämisen yhdeksi luotoksi ja vanhojen osamaksuluottojen pois maksun kerralla, jonka jälkeen postissa tai sähköpostissa tulisi vain yksi lasku kuukaudessa – eikö jo se olisi melkoinen helpotus?Leave a Comment