Yksityislaina

Yksityislaina on nykyisistä lainamuodoista nopein

Jos elämäntilanteesi vaatii pikaisesti rahaa, jotta elämä jatkuisi normaalisti, yksityislaina saattaa olla se nopein ratkaisu ongelmaan. Pienissä rahatarpeissa oikea lainamuoto on pikavippi, vaihtelevissa rahatarpeissa joustoluotto, mutta kun tarvitset lainaa elämäsi tarpeisiin kuten uuteen autoon, taloremonttiin, veneeseen tai lomamatkaan, voit miettiä yksityislainaa.

Voit myös tutustua blogimme tarinoihin siitä, mihin lainaa voi käyttää ja miten sitä voit hakea. Blogissa tulee jatkossa varmasti myös erilaisia vertailuja ja muuta tietoja ja ajankohtaista luettavaa lainamarkkinoilta ja muista taloudellisista asioista ja uutisista.

Yhdistä pienet lainasi yhdeksi lainaksi

Yksityislainoja markkinoidaan ensisijaisesti lainojen yhdistäjänä. Lainojen yhdistämisessä pienet lainasi yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi, jolla maksetaan kaikki pienet lainat pois ja maksat jatkossa vain yhtä lainaerää kuukaudessa. 

Lainojen yhdistäminen helpottaa kuukausittaisia lainamaksuja, sekä selkeyttää oman talouden hallintaa, kun useamman lainan hallinnoimisen sijasta onkin enää vain yksi laina hoidettavana.

Voi myös olla, että yhdistämällä usean kalliin pienen lainan, saat tilalle yhden edullisemman isomman lainan eikä sinun tarvitse maksaa kuin yksi lasku kuukaudessa. Jos sinulla oikeasti on useampi pieni laina, lainojen yhdistäminen oikeasti kannattaa ja sitä on syytä miettiä mahdollisena oman talouden säästökeinona.

Yksityislaina pankkilainan sijaan

Yksityinen kulutusluotto eli yksityislaina on aivan samanlainen kulutusluotto, kuin mitä hakisit pankista. Suurin ero vain, että yksityisen kulutusluoton myöntää yksityinen yritys ja koko prosessi tapahtuu netissä, ilman henkilökohtaista tapaamista.

Yksityislaina maksetaan samalla lailla takaisin kuin pankkilainakin, erona vain se, että monet yksityislainojen myöntäjät eivät edellytä kiinteää vakuutta tai toista henkilöä takaamaan lainaa, vaan hakija itse riittää takaajaksi.

Miksi yksityislaina?

Jos verrataan nopeutta missä yksityislainan voi saada verrattuna tavalliseen pankkilainaan, niin yksityisen luoton saa päivässä, kun pankkilainan saamiseen menee yleensä huomattavasti kauemmin aikaa.

Lisäksi koko yksityislainaprosessi tapahtuu netissä, tarvitset vain omat pankkitunnuksesi ja pääset etenemään lainaprosessissa. Et tarvitse vakuuksia tai toista takaajaa, riittää kun olet itse takaajana omassa lainassasi ja olet yli 18-vuotias Suomen kansalainen. Jokaisen luotonhakijan luottotiedot kyllä tarkistetaan, mutta jokainen luotonmyöntäjä yritys tekee omat riskipäätöksensä luoton myöntämisen suhteen hieman eri kriteereillä ja taatusti eri kriteereillä kuin vanhanaikaiset pankit.

Yksityisiä luotonmyöntäjiä kohdellaan erilailla myös lainpuitteissa eikä yksityisiillä yrityksillä ole välttämättä monia kymmeniä konttoritiloja ympäri maata ylläpidettävinä, siksi yksityisillä lainanmyöntäjä yrityksillä on aivan erilaiset toiminnalliset lähtökohdat lainojen myöntämiselle.

Lainaa pienestä tarpeesta isompaan

Yksityislainoja on saatavilla yksityishenkilöille useampaan kymmeneen tuhanteen euroon saakka, riippuen täysin luotonantajasta. Yksityislainoissa on samat periaatteet kuin muissakin lainoissa, eli ne pitää maksaa takaisin luottosopimuksen mukaisesti ja siksi yksi tärkeimmistä luotonhakijan tehtävistä on lukea luottosopimus ja -ehdot tarkasti läpi, koska sitä henkilökohtaista palaveria ei ole.

Yksityislainoja on saatavilla lähes 100 000 euroon saakka useamman vuoden maksuajalla.

Kun teet lainahakemuksen netissä, saat tarjouksen sähköpostiisi tai linkin sivulle, jolla lainatarjous sinulle esitetään. Hakija itse päättää hyväksyykö hän lainan vai ei. Jatkossa kun laina on hyväksytty, voidaan lainalle myöntää esimerkiksi lisäaikaa tai joissain tapauksissa myös lisälainaa.

Kun saat lainasopimuksen ja vaikka olisit sen allekirjoittanut, niin jos tulet sittenkin katumapäälle tai saat rahoituksen järjestettyä muulla tavalla, voit perua lainasopimuksen 14 vuorokauden sisällä, jos et ole vielä käyttänyt lainaa.

Tärkeää lainanhakijalle muistaa

Koska yksityislainat, ovat ne sitten pieniä tai suurempia, haetaan täysin nettipohjaisella hakemuksella ja hakija tunnistautuu omien pankkitunnusten avulla ja rahat saapuvat nopeasti omalle pankkitilille, niin on erittäin tärkeätä, että lainanhakija huomioi:

  1. valitse sinulle parhaiten sopiva lainamuoto
  2. lue sinulle tarjottujen lainojen sopimusehdot tarkasti läpi ymmärtäen ne
  3. vertaile korot ja kulut ennen lainapäätöstäsi
  4. kun olet valinnut, hakenut ja saanut lainasi – huolehdi lainan takaisinmaksusta sopimuksen mukaisesti

Älä hätäile

Valitsemasi laina voi olla kohtuullisen suurikin omiin kuukausittaisiin tuloihisi nähden ja voi olla, että olet ottamassa useamman vuoden lainaa. Mieti kuitenkin lainaa ottaessasi, onko jotain muuta keino rahoittaa tilanteesi, vai onko se laina ainoa vaihtoehto?

 Jokainen laina on kuitenkin maksettava takaisin lainasopimuksen lainaehtojen mukaisesti ja jokaiseen takaisin maksettavaan euroon lisätään korot ja kulut, joten maksat joka tapauksessa lainaa paljon enemmän takaisin, kuin mitä oikeasti rahaa sait tilillesi. 

Lainojen myöntäminen on ollut eurooppalaisten pankkien tärkein tulolähde ja sillä on rikastutettu useita eurooppalaisia mahtisukuja. Nykyään useimmat pankit ovat osakeyhtiöitä, eivätkä enää niin yhden tai kahden suvun omistuksessa, mutta on hyvä ymmärtää pankkiliiketoiminnan historia. 

Pankit maksavat niiden tileillä oleville rahoille mitätöntä korkoa ja laskuttavat omasta lainarahastaan muualla, enemmän, ja tällä välirahalla on kustannettu kaikki hienot pankkirakennukset ympäri maailman. Nyt yksityiset lainanantajat ovat tulleet tälle reviirille, ei siis käytännössä mitään uutta, mutta esimerkki miten vanhatkin liiketoiminnat joutuvat nykyään muokkaamaan omia toimintojaan vastaamaan asiakkaiden todellisia tarpeita ja toiveita.